Koiraharrastusta vuodesta 1950

ylivieskan kennelseura R.Y.

Tokon ja agilityn seuranmestaruussäännöt

TOKOn seuranmestaruus-säännöt vuodesta 1998 alkaen:

 

Seuranmestaruuskilpailuksi Kennelseuran palvelus- ja seurakoirajaosto nimeää ennakolta jonkin seuramme järjestämän virallisen tottelevaisuuskokeen, jossa järjestetään kaikki luokat. Seuranmestaruudesta voi kilpailla sellainen koira, jonka omistaja ja ohjaaja ovat Ylivieskan kennelseuran jäseniä kilpailuhetkellä.

 

Seuranmestaruuden voittaa se koira, jolla on paras I-tulos eli eniten pisteitä. Siten voittajaluokan koira voittaa tuloksella 255 pistettä alokasluokan koiran, jolla on 199 pistettä. Jos pisteet menevät tasan, voittaa ylemmässä luokassa kilpaillut. Jos I-tuloksia ei synny, voittaa paras kakkostulos ja jos niitäkään ei tule, paras III-tulos. Jos kilpailussa ei synny yhtään hyväksyttyä tulosta, ei seuranmestaruutta jaeta sinä vuonna.

 

AGILITYN seuranmestaruus-säännöt vuodesta 1998 alkaen:

 

Seuranmestaruuskilpailuksi Kennelseuran palvelus- ja seurakoirajaosto nimeää ennakolta jonkin seuramme järjestämän virallisen agility-kilpailun, jossa järjestetään kaikki luokat. Seuranmestaruudesta voi kilpailla sellainen koira, jonka omistaja ja ohjaaja ovat Ylivieskan kennelseuran jäseniä kilpailuhetkellä, ja ohjaajan on myös edustettava seuraa ko. kilpailussa.

 

Seuranmestaruuden voittaa se koira, jolla on vähiten virheitä. Virhepisteiden mennessä tasan voittaa ylemmässä luokassa kilpaillut. Jos ylimmässä luokassa kilpailee useita koiria samalla tuloksella, voittaa paremmin sijoittunut. Jos ylimmässä luokassa on sekä mini- midi että maxi-koira sijoittunut samalla tuloksella samalle sijalle, voittaa se, joka alittaa ihanneajan eniten. Voittaakseen seuranmestaruuden, on koiran saavutettava hyväksytty tulos eli alle 26 virhepistettä.

 

Sekä TOKOssa että agilityssä seuranmestari saa vuodeksi haltuunsa vuosikokouksessa jaettavan kiertopalkinnon, joka kiertää niin kauan, kunnes saman ohjaajan sama tai eri koira voittaa sen kolme kertaa haltuunsa. Pysyväksi muistoksi mestaruudestaan koira saa mitalin tai muun muistoesineen. Kiertopalkintoon sen saaja kaiverruttaa vuosiluvun, koiran ja ohjaajan nimen sekä tuloksen.